Yhteistyökumppanit

Annika Himanen - Canis Sanus

Vuonna 1990 alkanut koiraharrastus muuttui pian elämäntavaksi. Alussa se vei kaiken vapaa-ajan; kun kokemusta ja koulutusta tuli lisää, siitä tuli myös työtä.

Vuonna 2003 suoritin koirahierojakoulutuksen M.I.Massaažikoolissa, jonka jälkeen yhteistyö Tartton yliopiston pieneläinklinikan kanssa alkoi. Siitä alkoi yhä jatkuva mielenkiintoinen matka kuntoutuksen maailmaan.

Vuonna 2013 suoritin eläintenkouluttajan ammattitutkinnon ja vuotta myöhemmin koirahierojan ammattitutkinnon. Viimeisen neljän vuoden ajan olen työskennellyt päätyökseni avustajakoirakouluttajana.

Varsin staattisessa asennossa ohjaajan vierellä työskentelevän työkoiran kasvattaminen vaatii jatkuvaa seurantaa ja huoltoa, puhumattakaan jo työssä olevien koirien ongelmista.

Vapaa-aikani kuluu edelleen koiria kouluttamalla. Tämän hetkinen työparini on Konrad, 5-vuotias saksanpaimenkoira, jonka kanssa kuulumme EU Voluntary pool -valmiudessa olevaan Suomen kansainväliseen pelastusmuodostelmaan. Koulutukset, leirit, harjoitukset sekä toivottavasti työkeikat vievät meitä paljon ulkomaille lisäämään kokemuksia.

Vuonna 2003 eräs eläinlääkäriystäväni sanoi, että koiran profylaktinen hieronta kuulostaa rahastamiselta. Onneksi ajat ovat muuttuneet, ja koiria hoidetaan tänä päivänä paremmin. Jotta voisin itsekin kehittyä ja palvella asiakkaitani entistä paremmin, pyrin jatkuvasti päivittämään ammattitaitoani.Anu Toukonen - Tmi murrellesi

Nimeni on Anu Toukonen, olen koulutettu koirahieroja. Päivätyötäni teen myynnin, markkinoinnin ja viestinnän parissa, Tmi murrellesi koirahierojayrittäjänä toimin iltaisin ja viikonloppuisin. Turun koirauimahallissa toimin uimaopettajana viikonloppuisin.

Minulla on 25 vuoden kokemus koirista, viimeiset 12 vuotta rotuni on ollut Leonberginkoira, joita tällä hetkellä kotoani löytyy kaksi kappaletta, äitikoira Lola ja hänen poikansa Carlos. Päälajimme on pelastuskoiratoiminta ja lisäksi käymme ilahduttamassa vanhuksia, vammaisia ja lapsia karva-kavereina.

Koiran hyvinvointi koostuu pitkälti kolmesta tärkeästä peruskivestä, oikeanlainen ravinto, liikunta ja lepo, näiden lisäksi koiran hyvinvointia voidaan lisätä merkittävästi aktivoinnilla ja lihashuollolla. Uinti on ehkä hienoin liikuntamuoto, sillä se on sekä liikuntaa, lihashuoltoa että aktivointia samaan aikaan, tästä syystä olenkin ihan erityisen onnellinen, että pääsen tutustuttamaan Turun koirauimahallin uusia asiakkaita uimisen saloihin ja auttamaan uuden mahtavan liikuntaharrastuksen alkuun!

Lisätietoa minusta löydät www.murrellesi.net